Golf

News

Newsletter 09/2024

Za výjimečným golfovým zážitkem do deštného pralesa

/

THE DATAI LANGKAWI, MALAJSIE

Hledáte unikátní místo, kde budete dokonale propojeni s přírodou, sami se sebou a zažijete spoustu výjimečných zážitků? Chcete si dopřát něco víc, než jen klasický plážový resort? Doporučujeme luxusní resort DATAI na mystickém ostrově Langkawi. Situován je v srdci 10 miliónů let starého deštného pralesa a dokonale zapadá do jeho přirozeného prostředí. Záliv Datai Bay, kde se resort nachází, je hodnocen dle National Geographic jako jedna z 10 nejlepších pláží světa. Je stejně nedotčená, jako celý prales lemující zdejší pobřeží.

 

Své první hosty přivítal resort již před více jak 25 lety a australský architekt Kerry Hill se tenkrát rozhodl postavit hlavní budovu ve výšce 40 metrů nad mořem, 300 metrů od pláže. Zatímco většina resortů se dnes staví přímo na pláži, on chtěl maximálně využít pokladů zdejšího unikátního pralesa a udělal dobře. Jen málokde totiž pocítíte takovou sílu přírodyjako tady. Dokonce během pobytu můžete přímo v resortu zahlédnout tokajského gekona, hulmana tmavého či sundského létajícího lemura. Resort prošel samozřejmě od svého otevření renovací, tou nejrozsáhlejší v letech 2017 a 2018 a nabízí služby a ubytování na velmi vysoké úrovni, i pro ty nejnáročnější z Vás.  

 

 

PROČ LANGKAWI

Ostrov je tropickým rájem se zhruba stejnou celoroční vlhkostí a pouze dvěma ročními obdobími. To suché panuje od konce listopadu do dubna a teploty se pohybují kolem 32°C. Díky stálému klimatu zůstává i Andamanské moře relativně klidné po celý rok a nabízí skvělé podmínky ke koupání. Najdete zde bělostné pláže, sytě zelené rýžové pole, panenské deštné pralesy a také majestátně se tyčící vápencové krasy. Jelikož je Langkawi souostroví 100 menších ostrovů, máte zde ideální příležitost vydat se na tzv. island hopping, v tropickém deštném pralese vyzkoušet zip-line, prozkoumat noční trhy, koupat se pod vodopády nebo navštívit ikonický most Sky Bridge. Langkawi je rájem pro milovníky fauny, flóry, ale i historie. 

 

 

UBYTOVÁNÍ

Resort je rozdělen na 3 části, z nichž každá nabízí několik kategorií pokojů. Část Canopymá pokoje na hlavní budově a ideální je pro ty z Vás, kdo chcete být v blízkosti bazénu a restaurací. Část Rainforest, jak název napovídá, představují vily zasazené hluboko v tropickém deštném pralese, stojí na kůlech nad potokem, který dotváří dokonalou přírodní kulisu. Pokud toužíte po nejbližším kontaktu s přírodou, pak jsou tyto vily jasnou volbou. Poslední kategorie je 14 luxusních vil s jednou až dvěma ložnicemi, situovaných přímo na pláži. Samozřejmostí obou vil je privátní bazén a také 24 hodin denně služby komorníka. Z těchto vil je to dál k zázemí resortu, ale zavezou Vás kamkoliv golfovým vozíkem, naopak, kousek je to do plážového klubu, k fitness centru a samozřejmě, jen pár kroků na pláž.

 

 

VYBAVENÍ RESORTU

Z hlediska gastronomie zde najdete inspiraci z celého světa. The Gulai House situovaný hluboko v pralese nabízí tradiční kuchyni Malajsie, v 30 metrech nad zemí, na kůlech stojí restaurace The Pavilion, která kromě dechberoucích výhledů na moře servíruje také speciality z Thajska, mezinárodní pokrmy pak oceníte v hlavní restauraci The Dining Room, a la carte snídani, lehký oběd či večeři si dopřejete v plážovém klubu a nechybí ani Lobby Bar s lehkým občerstvením během celého dne, ale především se skvělou nabídkou nápojů a večerů s živou muzikou. V resortu najdete 3 bazény, fitness centrum, které se nachází přímo u pláže, přírodní centrum, vodní sporty, ateliér s tradičním malajským uměním a zahradu s organickými produkty, které se využívají jak v kuchyni, tak ve SPA centrum při rituálech.

 

 

SPA CENTRUM & WELLBEING

V resortu jsou hrdí na to, že zaručují nejen pohodu, ale především zdraví hostů. V souladu s jedinečnou přírodou zde stále rozšiřují léčebné zdroje, které se nacházejí v deštném pralese, ze kterého využívají lokální rostliny a byliny a inspiraci hledají ve filozofii malajské kultury známé jako Ramuan. Samotné SPA centrum se nachází u potoka, takže během procedur budete obklopeni uklidňujícími zvuky a vůní deštného pralesa. Kromě tradičních relaxačních procedur můžete jít více do hloubky a v holistickém pavilonu uvolnit svou mysl při meditaci, dechových cvičeních nebo při tradičním malajském rituálu, kdy se ponoříte do jedinečného zážitku lesní koupele a hned poté do osvěžujících vod nedotčeného lesního potoka. Dodá Vám to energii a hluboce uvolní.

 

 

GOLF

Pouhé 3 km od resortu na golfisty čeká výjimečné golfové hřiště Els Club Teluk Datai, které je obklopeno smaragdovou zelení deštného pralesa a Andamanským mořem. Tvůrce tohoto hřiště je samotný Ernie Els, jehož rukopis je zde opravdu znát. Hřiště nabízí osm vodních překážek, majestátní ferveje lemované stromy a celkem 5 jamek které kopírují břeh moře, zatímco z druhé strany se zvedá majestátní hora Gunung Machinchang. Je to opravdu tropický ráj, který je hodnocen jako jeden z nejmalebnějších golfových areálů v Malajsii. Máme pro Vás speciální zvýhodněné ceny na tomto hřišti, zajistíme pronájem holí a samozřejmě i transfer z hotelu. 

 

Hřiště jsme osobně hráli, můžete si o tom (i o dalších zajímavostech) přečíst v článku ZDE.

 

SPECIÁLNÍ NABÍDKA 

7 nocí v pokoji / apartmá / vile viz níže se snídaní

3x golf na hřišti The Els Club Teluk Datai

privátní transfer z letiště do hotelu a zpět

naplněný minibar (minerání voda, nealkoholické nápoje, džusy, místní pivo a pochutiny)
zdarma využití Health Clubu, sauny, bazénů a privátní pláže
nemotorizované vodní sporty
komentovaná prohlídka pralesa s lokálním průvodcem 

 

dodatečné služby u 1 Bedroom Beach Villa:
snídaně servírovaná v pohodlí vily nebo v The Beach Club
24 hodin denně služby komorníka
zdarma privátní letištní transfer
alkoholické a nealkolické nápoje, džusy, pochutiny v minibaru každý den
Afternoon Tea servírovaný v pohodlí vily, v The Lobby Lounge nebo The Beach Club
služby privátního šéfkuchaře u pobytu v The Datai Estate
 

42.600 Kč / os. / Canopy Deluxe

51.900 Kč / os. / Rainforest Villa

98.400 Kč / os. / 1 Bedroom Beach Villa

 

Výše uvedené ceny jsou platné na pobyty v rozmezí 1.9. - 20.12.2024.

 

Neváhejte nás kontaktovat pro ověření Vámi preferovaného termínu a my Vám s radostí pomůžeme zrealizovat představy o Vaší dokonalé dovolené.

creating amazing memories