Pláž

News

Newsletter 07/2024

Proč je Chalkidiki tak výjimečné?

/

Chalkidiki

Před pár dny jsme se vrátili z Chalkidiki a můžeme potvrdit, že se jedná v mnoha směrech o výjimečnou oblast, ještě nezasaženou masovým turismem. Poloostrov ve tvaru Poseidonova trojzubce vás uchvátí krásnými plážemi, panenskou přírodou a architektonickými památkami. Délka pláží se tady měří ve stovkách kilometrů, takže si budete vybírat, jestli den zalitý sluncem strávíte na písečné, oblázkové nebo skalnaté pláži. Z poloostrova vybíhají do Egejského moře 3 výběžky - Kassandra, Sithonia a Athos. Nejnavštěvovanější je Kassandra na západě. Uchvátí vás svou přírodou a hlavně plážemi, které patří k těm nejkrásnějším v Řecku. 

 

Zcela na východě Athos - mnišská republika s 20 kláštery. Tento výběžek obývají pouze muži, má svá striktní pravidla a ženám je vstup přísně zakázán. Athos je posvátná hora, která má tajuplnou atmosféru, od nepaměti lákala duchovní představitele, první klášter zde vznikl v roce 5 př.n.l. Celá mnišská republika Athos je zapsána na seznam UNESCO pro svoji mimořádnou duchovní a kulturní hodnotu. Již více než tisíc let se zde zachovávají nejtradičnější duchovní postupy pravoslavné ortodoxní církve. Díky uzavřenosti před okolním světem tu najdete i hmotné památky nevyčíslitelné hodnoty.

 

Objevujete rádi panenské pláže? Unikněte ruchu letovisek a městeček na pevnině a vypravte se na neobydlený malinkatý ostrůvek Drénia s krásnou pláží, romantickou tavernou a křišťálově čistým mořem. Voda je díky skalnatému okolí ideální i pro šnorchlování. Jak se na ostrov Drénia dostanete? Doporučujeme si půjčit motorový člun přímo v resortu Eagles Villas a vypravit se sami na tento ostrov. Lodičku můžete bezpečně zakotvit nedaleko pláže a užít si výjimečně krásné koupání. A jaké resorty doporučujeme na Chalkidiki?

 

SANI RESORT

Rezort se nachází v krásné zátoce s azurově čistou vodou, 7 km dlouhým úsekem pláže, jež je oceněna prestižní modrou vlajkou a je obklopen borovými lesy, prastarým olivovým hájem a nepřekonatelným výhledem na Egejské moře. Na soukromém pozemku o rozloze 1000 akrů je Vám k dispozic celý komplex 5 hotelů (Sani Resort), jejichž služby můžete využívat. Součástí celého komplexu je luxusní Marina, kde najdete velký výběr restaurací. V resortu SANI je celkem 26 restaurací, které nabízejí svým hostům i možnost využít systém Dine Around, který je v ceně ubytování. V celém resortu je k dispozici privátní VOLVO shuttle zdarma pro všechny hotely.

 

 

DANAI BEACH

Tento exkluzivní resort se nachází na poloostrově Sithonia. Najdete zde výjimečný až meditativní klid, krásnou pláž se skvělým servisem a TOP gastronomii. Ubytovat se můžete v luxusních Suitech s výhledem na moře nebo v nádherných 2-4 ložnicových vilách. Součástí resortu je luxusní SPA a skvěle vybavená posilovna. Pro milovníky vína je tu k dispozici vyhlášený a architektonicky velmi zajímavě řešený vinný sklep, který je 130 m dlouhý a najdete zde 3000 různých vinařství. Nejdražší víno, které tady pečlivě uchovávají stojí 70.000 EUR. Hotel má pro své klienty připravenu luxusní jachtu, na které se můžete vydat na jednodenní výlet na Athos nebo vícedenní plavbu se zastávkou na ostrově Skopelos.

 

EAGLES VILLAS

Tento vila resort nedaleko městečka Ouranopolis je ideální pro rodiny s dětmi. Vily mají soukromý bazén a jsou skvěle umístěny na zeleném kopci s úžasným výhledem na moře a okolní ostrůvky. Vily jsou velmi komfortní a prostorné, mají ložnici s výhledem na moře, obývací pokoj s kuchyňským koutem, který je vybavený indukcí, vinotékou, kávovarem a lednicí. Nádherná pláž byla již několikrát oceněna modrou vlajkou. Hotel nabízí velký výběr vodních sportů, mimo jiné si můžete pronajmout motorový člun a vypravit se na ostov Drénia.

 

Letecké spojení z Prahy do Soluně operuje v sezóně 2 x týdně. Využijte pro svůj odlet VIP salonek v Praze.

Zaujala Vás naše nabídka hotelů na Chalkidiki? Rádi Vám připravíme nabídku na míru do jakékoliv letní destinace.

creating amazing memories