Healing

News

Newsletter - Léčebné pobyty

Newsletter - Léčebné pobyty

/

Ráda bych s Vámi sdílela svou osobní zkušenost z několika léčebných pobytů, které jsem měla možnost si dopřát v posledních 5 letech. V roce 2018 jsem se vypravila do nádherného resortu Kamalaya na ostrově Koh Samui v Thajsku a vyzkoušela jsem si svůj první detoxikační pobyt. Cítila jsem se po něm jako znovuzrozená! Po prodělání Covidu v minulém roce jsem odjela do Španělska načerpat síly na kliniku SHA, kde mi velmi pomohl 9-denní program Rebalance. Jaro 2022 mne přivedlo na sever Indie do luxusního ajurvédského resortu Ananda, a toto léto jsem si dopřála detoxikační pobyt v klinice CHENOT, která je součástí luxusního hotelu One & Only Portonovi v Černé Hoře. Pokud cítíte potřebu se zastavit a dopřát svému tělu odpočinek, ráda Vám pomohu s výběrem vhodného léčebného resortu. Každý z uvedených resortů používá jiné léčebné metody a pro každého je vhodné něco jiného. Výběru správného resortu tedy věnujeme velkou pozornost. Nechte si od nás doporučit léčebný balíček pro Vás na míru.

Hana Pešková

 

KAMALAYA, ostrov Koh Samui

„Each of us guards a gate of change that can only be unlocked from the inside“ Marilyn Ferguson

Tento resort je klenotem uprostřed tropické vegetace, na posvátném místě, kde meditovali budhističtí mniši. Team specialistů Vám připraví léčebný a harmonizační pobyt šitý na míru. Při východu slunce meditujete s výhledem na moře, protáhnete se při jemné józe a pak na Vás čeká snídaně sestavená nutričním terapeutem přímo pro Vaši konstituci. Strava je přizpůsobena programu, který si zvolíte dle Vašeho zdravotního stavu. Kamalaya má široký výběr programů se zaměřením na imunitu & odolnost, detox, optimalizaci váhy, zdravé střevo nebo zlepšení spánku. V léčení používá principy tradiční čínské medicíny, indické ajurvédy a naturopatie. V resortu je velký výběr aktivit, zúčastnit se můžete lekcí Jógy, Pilates, Tai Chi, Qi Gongu, Pranajamy a Meditace. Při rezervaci do 31.10. obdržíte slevu ve výši 15% na pobyty, které jsou min. na 7 nocí. Podívejte se na krásné VIDEO z resortu Kamalya.

 

SHA Clinic, Španělsko

V SHA můžete vybírat z programů Optimal Weight, Detox, Healthy Aging, Stress Management a Rebalance. SHA metoda spojuje nejúčinnější přírodní terapie s nutričně vyváženou makrobiotickou stravou. Umění šéfkuchařů a prezentace pokrmů odpovídá luxusní špičkové restauraci. V Healthy Living Academy můžete absolvovat např. výuku vaření pod vedením šéfkuchaře, lekce jógy a mindfullness nebo procházky přírodou. Já jsem absolvovala program Rebalance a již po týdnu jsem začala vnímat velký efekt, který se projevil nárůstem energie, vitality a ustoupila bolest hlavy, která mě po prodělaném Covidu trápila. Program obsahuje např. Detox Therapy za použití skleněných baňek, která pomáhá regeneraci buněk a okysličení, Akupunkturu a konzultaci s lékařem tradiční čínské medicíny, Indiba Body Radio Frequency, která zlepšuje pohyb kyslíku mezi buňkami, Hydroenergetic Detox Cure, která je složena ze 3 procedur - masážní vana & revitalizační zábal & hydrojet. V programu Stress Management se používají různé techniky a terapie, které pomáhají snížit nepříjemné symptomy jako je únava, nespavost, úzkosti nebo podrážděnost a tím obnovit optimální stav zdraví a energie.

 

ANANDA in the Himalayas, Indie

Na jaře 2022 jsem se vydala na sever Indie do luxusního ajurvédského resortu Ananda, kde jsem absolvovala 16-denní harmonizační léčbu. Druhý den po příjezdu jsem se potkala s místním lékařem, který mi na základě symptomů sestavil léčebný program na míru. Denně jsem měla 2-3 procedury, ráno jsem cvičila jógu a účastnila se odpolední meditace. Ajurvédská strava je sestavená tak, aby harmonizovala tzv. dóši a je striktně vegetariánská. Již 6.den jsem se cítila klidně a vyrovnaně a tělo se začalo krásně ladit. Základním principem ajurvédy je právě život v souladu s vlastní konstitucí. Pokud cítíte potřebu tělo zásadně detoxikovat a máte možnost podstoupit 3-týdenní léčbu, velmi doporučuji očistný program Panchakarma, který vám pomůže k omlazení a harmonizaci organismu. Po tisíce let zůstal tento systém očist stejný, jeho účinnost i způsob provedení jsou dodnes považovány za jedinečné. Speciální léčivé oleje se používají v kombinaci s očistnými průplachy, klystýry, parními terapiemi a ajurvédskymi masážemi k odstranění toxinů a obnovení rovnováhy ájurvédský dóš. Tento proces je intenzivní a transformační. Podívejte se na krásné VIDEO z resortu Ananda.

 

One & Only Portonovi, CHENOT Spa, Černá Hora

Nově otevřený luxusní hotel navázal spolupráci se švýcarskou Wellness značkou CHENOT, která se specializuje na detoxikační programy sestavené na míru. Na základě diagnostických testů Vám bude připraven léčebný program včetně speciální diety, který pomáhá tělu zbavovat se toxinů, zvýšit vitalitu, aktivovat energetické dráhy v těle a harmonizovat fyziologii těla. Program obsahuje konzultaci s lékařem, s nutričním terapeutem, Bio-Energetickou diagnostiku, Hydro-Aromatherapii, několik bahenních zábalů z mořských řas (Phyto-Mud) a energetické masáže. Doporučujeme 6-denní program Advanced Detox, díky kombinaci západních technologií a znalostí čínské medicíny dosáhnete maximálních výsledků. Speciální detoxikační strava je připravena tak, aby jste si i v rámci léčení mohli dopřát skvělou gastronomii. Čekají na Vás moderně vybavené standardní pokoje, prostorná apartmá i exkluzivní vily.

 

creating amazing memories

2024 © Amazing Tours, a.s. | Powered by Sprinkler Morning.